Klubbens trailer

Præstø kajak og padle klub råder over en kajaktrailer, som er tilgængelig for medlemmer til brug i forbindelse med klubture og andre arrangementer.

Traileren har en totalvægt på 1000 kg og lasteevne på 740 kg ifølge registreringsattest. Traileren er udstyret med påløbsbremse.

Vi har fået monteret en kasse til spænder, derudover er planen at der skal monteres kasser til pagajer, veste og andet udstyr.

Kassen indeholder 25 stk. spænder til fastgørelse af kajakker/SUP. Desuden ligger der en kopi af registreringsattesten.

Totalvægt: 1000 kg
Egenvægt: 280 kg (inkl kasse) Når kasser bliver monteret, bliver vægten opdateret.

Hvis du vil bruge traileren, skal den reserveres.

Inden du reserverer traileren, kan det være en god ide at tjekke, om du og den bil du påtænker at bruge, må køre med den vægt. Du kan læse mere om dette i boksen herunder.

Booking af traileren skal ske ved henvendelse til Sam. Sam@pkpk.dk eller på 2311 2920. 

Nøgle til trailer findes i nøgleboks inde i fællesområde, kode udleveres ved booking. Trailerens registreringsattest findes i bunden af transportkassen.

Må jeg køre med klubbens trailer?

Regler for kørsel med trailer kan til tider være lidt vanskelige at hitte rundt i. Herunder har vi samlet de vigtigste regler at kende, men det er aitd en god ide at tjekke mere officielle kilder.

Hvis du udover dit almindelige kørekort også har erhvervet trailer kørekort, kan du uden problemer kører med traileren.

Hvis traileren er lastet så den vejer under 750 kg, er det alene et spørgsmål, om din bil må trække det. Det kan du finde ud af ved at tjekke din bils registreringsattest. Klubbens trailer har påløbsbremse dvs. at det er den højeste vægtangivelse på registreringsattesten, der gælder.

Hvis traileren med last vejer over 750 kg, må trailerens max totalvægt (på registreringsattest) og bilens max totalvægt (på registreringsattest) ikke overstige 3500 kg tilsammen. Dog er der særregler for dette, hvis du har fået kørekort før 1. maj 2009. De specifikke regler kan du læse her: Politiets hjemmeside – færdsel med påhængskøretøj

Det er altid lige en god ide at opdatere dig, inden du skal på tur. Bemærk iøvrigt, at i udlandet må du kun køre med mere end 750 kg på krogen, såfrem du har et trailerkørekort.

En kopi af trailerens registreringsattest SKAL medbringes ved kørsel herhjemme. Denne ligger i bunden af kassen på traileren. I udlandet er det nødvendig med en original registreringsattest. Denne ligger bestyrelsen inde med, så husk at bestille den i god tid.
Når man kører med trailer, skal man også medbringe registreringsattesten på den bil, der trækker traileren.

Det er chaufførens ansvar, at alle kajakker er fastspændt ordentlig på traileren, og at traileren er fastspændt ordentlig på det trækkende køretøj. Kontroller at traileren sidder ordentlig fast på trækkrogen ved løfte op i trækstangen. Det elektriske stik skal være sat i. Kontroller at lyset virker. Det gælder såvel lys, bremselygter og blinklys. Sikringsviren skal være fastgjort til bilen. Ikke omkring krogen. Bilen skal være forsynet med et øje til montering af wiren.

Hænger kajakkerne mere end 1 meter ud over bagenden af traileren, skal der hægtes noget i enden af en eller flere af kajakkerne.

Regler for lån og brug af trailer

 • Klubmedlemmer har mulighed for at låne kajaktraileren til klubaktiviteter. Kravet er, at aktiviteten er annonceret og åbne for klubbens øvrige medlemmer. 
 • For at kunne benytte traileren til transport at klubbens udstyr, skal der være en af klubbens instruktører med på turen.
 • Traileren kan benyttes til transport af medlemmers egne kajakker, uden der skal være tilknyttet en af klubbens instruktører.
 • Åbne og annoncerede klubaktiviteter har altid første prioritet – dernæst alle andre aktiviteter.

Generelt gælder

 • Traileren skal afleveres rengjort og i samme stand, som da den blev udlånt
 • Traileren må ikke anvendes uden udfyldt lånedokument.
 • Alle tvivlsspørgsmål vedr. brugen af traileren afgøres af bestyrelsen
 • Det koster 100 kr. at låne traileren til ikke-klub ture. Dette skal indbetales på mobilpay 57353

Gode råd når du sætter kajakker på traileren

 • Tjek altid om kajakkerne er bundet forsvarligt, så de ikke rykker sig under transporten
 • Tjek altid bindingerne, når du holde pause – de kunne have rykket sig under transporten
 • Tjek altid om kajakker støder sammen
 • Spænd aldrig en kajak så fast, at du knuser karmkanter, bund eller ror/køl
 • Tjek lys og bremser på traileren, inden du kører
 • Tjek at støttehjulet er oppe og spændt forsvarligt fast, inden du kører med traileren
 • Tjek altid at ledningen til bremser og lys sidder forsvarligt og ikke kan nå asfalt/grusvej, inden du kører